Gipsarski radovi

Spušteni plafoni, pregradni zidovi, maske, gipsane lajsne i stubovi.

Sistem suve gradnje, idealno rešenje za Vaš prostor!

Gipsarski radovi su svi oni radovi koji se odnose na montažu građevinskih proizvoda i materijala koji u sebi sadrže gips kao osnovni element, kao što su spušteni plafoni i pregradni zidovi obloženi gips-kartonskim pločama, gipsane lajsne, stubovi i drugi ukrasi od gipsa.

Gips, kao građevinski materijal, već dugo prisutan u građevinarstvu, pogodan za gradnju zbog širokog spektra primene (koje su mu dodatno proširile nove tehnologije proizvodnje građevinskog materijala) i dobrih svojstava, lake obradivosti, postojanosti. Zbog svog hemijskiog sastava (spoj kalcijum sulfata i vode, formula CaSO4 x 2 H2O), u potpunosti je ne škodljiv za čoveka, ne razvija nikakve supstance koje mogu ugroziti zdravlje, predstavlja idealni građevinski materijal. Uravnotežuje mikro klimu u prostoru zbog sposobnosti apsorbcije vlage kada je ona povišena u vazduhu, kao i ispuštanja akumulirane vlažnosti natrag u vazduh kada on postane suv. Gips je ne zapaljiv.

Zašto odabrati baš nas1?

  • Znanje
  • Iskustvo
  • Pouzdanost
  • Preciznost
  • Odgovornost
  • Pedantnost
  • Garancija kvaliteta
  • Kompletna usluga na jednom mestu...

Izvođenje radova u slici i reči...

Gipsarski radovi mogu imati kako praktičnu, tako i estetsku vrednost, u prikazu radova sa leve strane, možete videti neka od izuzetnih estetskih rešenja, koja diskretno ulepšavaju naš prostor.

Praktična strana sistema suve gradnje je brzina, dobijanje gotovih, ravnih površina, (nema potrebe za ravnanjem, niti malterisanjem) korišćenjem odgovarajućih termoizolacionih materijala, prema preporuci proizvođača, dobijamo plafone i zidove izuzetne energetske efikasnosti.

Ravni i dekorativni spušteni plafoni, pregradni zidovi, maske cevi, različite kaskade, odbloge potkrovlja, protiv požarni zidovi, zvučno izolovani zidovi, neka su od rešenja suve gradnje koje nemaju alternativu.

-Neke od usluga-

   Spušteni plafoni

funkcionalan način obrade plafona, kojim se maksimalno ubrzava gradnja, obezbeđujemo dovoljno prostora za ugradnu rasvetu kao i provlačenje raznovrsnih instalacija (elektro, vodovodnih, komunikacionih), koje bi inače morali da ukopavamo u zidove. Čitav rad se obavlja po sistemu suve gradnje. Ovako izrađeni plafoni, mogu imati veliku estetsku ulogu u uređenju enterijera, formiranjem kaskada, skrivača i stubova. Ugradnjom termo izolacije u rogove krovova, koju izvodimo prema propisima proizvođača, dobijamo energetsku efikasnost prostora, prema najvišim standardima.

Obračun radova se vrši po kvadratnom metru, za ravne spuštene plafone, i dužnom metru, u koliko su u pitanju kaskade i niše.

   Izrada obloga cevi, maski id drugih specifičnih elemenata

Otvara nam niz mogućnosti da rešimo različite pozicije koje drugim metodama gradnje ne bi smo mogli ili bi bilo previše komplikovano. Na primer da napravimo talasaste zidove, lučne obloge, police, biblioteke i špaletne oko vrata i prozora nakon zamene istih,razne druge specijalne elemente, da sakrijemo cevi, obložimo zidove i izbegnemo sporu i dugotrajnu malteraciju, i sve to naravno od gips-kartonskih ploča i metalne podkonstrukcije.

-Obračun se vrši po dužnom i kvadratnom metru

   Izrada pregradnih zidova različite namene

Pregradni zidovi se grade gips-kartonskim pločama na metalnoj podkonstrukciji. Najbrži način pregrađivanja prostora. Postoji više načina gradnje zidova, koji se razlikuju u debljini zida, ispuna unutar zida, broj slojeva ploča kojim je zid obložen. U zavisnosti od toga da li želite samo da fizički odvojite prostor ili da napravite kvalitetan, čvrst, zvučno i toplotno izolovan zid, birate odgovarajući tip zida.

Izrađujemo i specijalne vrste zidova, koji sem toplotne i zvučne izolacije, mogu imati pojačanu zvučnu izolovanost, vlagootpornost, protivpožarnu namenu, sve prema uputstvu proizvođača uz sertifikat.
Obračun radova se vrši po kvadratnom metru, u izuzetnim pozicijama obračun se vrši po dužnom metru.

Stilski gips-gipsane lajsne, portali, stubovi, lukovi

Ugradnja različitih tipova gipsanih lajsni (pratećih, sims, i drugih), stubova, portala, skrivača, rozetni i drugih vrsta gipsanih livenih i "vučenih" elemenata, u cilju oplemenjivanja prostora, postizanja otmenog i prefinjenog izgleda.
Gipsani elementi se prevashodno ugrađuju u enterijera klasične lepote i tu su da naglase određeni stil.
Poželjno je da prostor ima visinu.
-Obračun se vrši u zavisnosti od proizvoda koji se ugrađuju, može biti po dužnom metru (sa specifičnostima datog elementa) ili komadu


Kompletni gipsarski radovi, termo i zvučna izolacija, spušteni plafoni, pregradni zidovi, specijalni elementi, na jednom mestu!

Poverivši nam kompletne radove, dobijate kratak rok izvođenja radova, garanciju na kompletne radove, bez gubljenja dragocenog vremena, bez praznog hoda.

Ovde možete preuzeti -cenovnik gipsarskih radova


Prava korišćenja

Sve fotografije i tekstovi, koje se nalaze na sajtu "Renoviranje i Adaptacija, su vlasništvo firme "Deko Dom Dizajn", i namenjeni su isključivo za ličnu upotrebu u svrhu informisanja i planiranja, našim korisnicima. Upotreba materijala, koji se nalazi na sajtu, u bilo kakve komercijalne svrhe, bez dozvole ovlašćenih lica je zabranjena.

Kontaktirajte Nas!

Telefon:+381 65/882-8862
Email: dekodomdizajn@gmail.com
Vebsajt: www.renoviranjeiadaptacija.com
       www.dekodomdizajn.com

Velka Dugoševića 29d,
Zvezdara,
Beograd,
Srbija